Tentoonstelling UndertonesUndertones: location scouting with Espen Sommer Eide from Marres on Vimeo.

Wat horen we eigenlijk van het landschap waarin we leven? Brommende auto’s, scheurende scooters en zoevende trams, winkeldeurbellen, kerkklokken, ringtones, zingende vogels. Tikkende hakken op de straatstenen, kinderstemmen op het schoolplein en op het platteland koeien… We horen ze, maar luisteren er zelden naar.

Met 11e-eeuwse liturgie en experimentele muziek, elektronisch geluid en ‘gewone’ klanken, soundtracks van haaien, web DJ’s, speech karaoke, radio en stemmen opent Marres een wereld van geluid die Maastricht deze zomer doet gonzen.

In Marres worden werken gepresenteerd van Haroon Mirza, Ryan Gander, Sarah van Sonsbeeck, Lyndsey Housden, Chaim van Luit, Fabian de Kloe, Joseph Beuys, Anri Sala, Nishiko en Paul Devens.

Buiten Marres componeert Kaffe Matthews voor de mergelgrotten in de Sint Pietersberg een audiovisuele installatie met haaien. Espen Sommer Eide omringt de bezoeker in de cellen van de Minderbroedersberg met geluiden van verspreide politieke onlusten. Muziekensemble Graindelavoix ontwikkelt vanaf 16 juli in de crypte van de Sint Servaasbasiliek een klankinstallatie op basis van de oude officiegezangen. Rutger Zuydervelt en Mark Bain maken werk voor het ijshuisje van Marres en de 18e-eeuwse fortificaties de Kazematten. In Intro in situ is werk te horen van Thomas Rutgers en Jitske Blom, en David Helbich.

Een passe-partout geeft toegang tot de tentoonstelling en alle locaties incl. een uitgebreide stadskaart met route. Dit passe-partout is verkrijgbaar bij Marres (Capucijnenstraat 98), VVV Maastricht, de twee locaties Sint Pietersberg en Kazematten en online via www.vvvmaastricht.nl.

Meer info: Marres Undertones
<< Terug

NIEUWS
Leukste uitje van Nederland
Beste Uitje 2018
Culturele hotspot volgens BankGiroLoterij
Grotten Zonneberg en de Kluis in Weg Zijn Wij - VRT1