Rondleidingen Kazematten
Tussen 1575 en 1825 is aan de Westkant van Maastricht een netwerk van gangen of mijngalerijen ontstaan: de Kazematten. Als mollen onder de grond hebben mensen in de 18e eeuw een 14 kilometer lang verdedigingsstelsel uitgegraven onder de westkant van de stad. Deze gangen werden gebruikt om tijdens een belegering van de stad de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Maastrichtenaren hier dicht op elkaar gepakt angstige uren doorstaan terwijl zij schuilden voor de bombardementen. De rondgang geeft je een goed beeld van het hoe en waarom van dit unieke krijgsbouwkundige monument.


Prijzen/praktisch:
Duur: 1 uur.
Prijs: € 7,20 p.p. (4-12 jaar € 5,730 p.p.). Je kan je tickets vooraf online te kopen (of in het VVV Visitor Center); ter plekke zijn geen tickets verkrijgbaar.
Vertrek:Waldeckbastion, gelegen in het stadspark nabij hetTongerseplein. Voetgangers vanuit het centrum volgen vanaf het Visitor Center (VVV) de bebording 'Bastion Waldeck'. Aan een kant van de grote rotonde van het Tongerseplein ligt het Waldeckpark. Loop om het vestingwerk heen. In dit park is de rode deur de ingang van de Kazematten Waldeck. Klik hier voor meer info over de bereikbaarheid.

Tickets voor de kazematten zijn enkel te koop via deze website of bij het Visitor Center (VVV) in Maastricht. Ter plekke zijn geen tickets te verkrijgen voor deze rondleiding!

Bijzonderheden: Alle rondleidingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is in de kazematten 10-15 C. Denk daarom aan warme kleding. Verder zijn deze tochten niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Goed schoeisel is aanbevolen.

TIP: Ook op maat gemaakte programma's in de Kazematten zijn mogelijk. Voor meer informatie,klik hier.

Voor een volledige routebeschrijving klik hier.

Wil je een kijkje nemen in de Kazematten? Dat kan hieronder:

NIEUWS
Leukste uitje van Nederland
Beste Uitje 2018
Culturele hotspot volgens BankGiroLoterij
Grotten Zonneberg en de Kluis in Weg Zijn Wij - VRT1