Rondleidingen Fort Sint Pieter
Stap terug in de tijd en herbeleef de geschiedenis tijdens een rondleiding door Fort Sint Pieter! De enthousiaste gidsen nemen je mee op pad, leiden je rond  langs onder andere de waterput, de schietgaten en de kanonnengalerij en ondertussen kun je genieten van prachtige verhalen vol anekdotes en weetjes. Spectaculair was bijvoorbeeld de belegering van Maastricht in 1673 waarbij de Zonnekoning de ‘IJzeren stad’ in recordtijd wist in te nemen door kanonnen te plaatsen op de noord helling van de Sint Pietersberg. 

Het Fort Sint Pieter ligt aan de zuidkant van de stad, hoog boven de Maas en is deels door gangen direct verbonden met de Sint Pietersberg. Het fort dateert uit begin 1700 en is grotendeels nog intact of gerestaureerd. Buiten is het uitzicht over de stad, de Maas en het omringende landschap van indrukwekkende schoonheid!

Toegangsprijzen Fort Sint Pieter
Volwassenen: € 7,20 p.p.
Kinderen 4-12 jaar: € 5,70 p.p.
Duur: +/- 1 uur
Adres: Luikerweg 71, Maastricht
Tickets: Via deze website, bij het Visitor Center (VVV) in het centrum van Maastricht of ter plekke bij onze ticketoffice (zolang de voorraad strekt)Gekochte kaartjes worden niet terug genomen.


Start rondleiding: Chalet Bergrust, Luikerweg 71, Maastricht.

TIP: ook op maat gemaakte programma's in Fort Sint-Pieter zijn mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Voor een volledige routebeschrijving klik hier.