Rondleidingen voor groepen


Voor groepen kunnen onderstaande rondleidingen op een eigen gewenst tijdstip geboekt worden. Gelieve minimaal 2 dagen vooraf te reserveren i.v.m. beschikbaarheid. Voor meer informatie en reserveringen: Bel +31 (0)43-3506262, of mail naar info@maastrichtunderground.nl.Rondleiding Grotten St. Pietersberg


Ga ondergronds en maak een tocht door de imposante grotten van de Sint Pietersberg!

lees meer

Rondleiding Fort Sint Pieter


Een gids laat je kennismaken met de mooiste plekken van Fort Sint Pieter en neemt je mee terug in de tijd!

lees meer

Rondleiding Kazematten


In het 14 kilometerlange ondergrondse labyrint van bakstenen tunnels en mijngalerijen ga je terug naar de tijd van de belegeringen van Maastricht! Ontdek hoe een goede verdediging de beste aanval kan zijn...

lees meer

Maastricht Uniek Verdedigd


Hoe wordt een belangrijke vestingstad verdedigd? Beleef het zelf in Fort Sint Pieter en de ondergrondse Kazematten. Maastricht was in vroegere tijden met haar strategische ligging, een belangrijke stad.  Maar door de heuvels was het verdedigen van Maastricht geen koud kunstje. 
 

lees meer

Tweede Wereldoorlog ondergronds


Bezoek de gangenstelsels in de Sint Pietersberg waar 50.000 mensen konden schuilen, kunstschatten werden opgeslagen en werd gesmokkeld. Tijdens deze themarondleiding over de Tweede Wereldoorlog neemt een gids de groep mee zo’n 30 meter onder de grond. Twee naast elkaar gelegen gangenstelsels worden bezocht om een goede indruk te krijgen van hoe het er in de Tweede Wereldoorlog aan toe ging.

lees meer

Fotosafari Zonneberg


De grotten bieden voor iedere (hobby) fotograaf een uniek landschap. Ga met een privégids op pad en maak prachtige foto’s.

lees meer

De ondergrondse cultuur van Maastricht


De grotten Noord vormen het decor van een ondergronds museum. Onder begeleiding van een gids maak je kennis met de meest bijzondere opschriften, tekeningen en schilderingen én de Kluis...

lees meer

Rondleiding Kluis


Bezoek samen met een Maastricht Underground gids de Rijkskluis in de mergelgrotten waar tijdens de Tweede Wereldoorlog waardevolle Nederlandse kunstschatten veilig werden opgeborgen.

lees meer

Combi Fort + Grotten Noord


Beleef de Sint Pietersberg zowel ondergronds als bovengronds. Stap terug in de tijd en herbeleef de geschiedenis tijdens een rondleiding in de Grotten Noord en door het Fort Sint Pieter. Een belevenis die je niet wilt missen, maar durf en fantasie zijn vereist!
lees meer

Grottekeningen bij kaarslicht


Zie hoe het flakkerende licht van kaarsjes de unieke houtskooltekeningen in de grotten mysterieus oplichten. De Grotten Noord in de Sint Pietersberg staan vol met unieke houtskooltekeningen. De vele tekeningen zijn in het verleden gemaakt bij weinig licht en komen het best tot hun recht bij het sfeervolle licht van enkele flakkerende kaarsjes.

lees meer