Adressen en Bereikbaarheid
Hieronder het overzicht van alle Maastricht Underground locaties.
Er zijn meerdere locaties, dus kijk goed bij welke Underground locatie je moet zijn!

Tip: Download hier een pdf plattegrond om ook offline de weg naar alle Underground locaties te vinden!

Grotten Noord en Fort St. Pieter


Adres: Luikerweg 71, Maastricht

Te voet:
Ongeveer 20-25 minuten wandelen vanaf het Maastricht Visitor Center (VVV, Kleine Staat 1, Maastricht). Het is aan te raden gebruik te maken van een plattegrond of GPS. GPS adres: Luikerweg 71. Op de Sint Pietersberg naast Chalet Bergrust bevindt zich het ticketoffice en tevens start- en informatiepunt van Grotten Noord en Fort Sint Pieter.

Auto:
Gemakkelijk te bereiken middels het volgende GPS adres: Luikerweg 71. Er is een ruime  parkeervoorziening. Op de Sint Pietersberg naast Chalet Bergrust bevindt zich het ticketoffice en tevens start- en informatiepunt van Grotten Noord en Fort Sint Pieter (zie foto).

Openbaar vervoer:
Neem buslijn 9 richting St Pieter en stap uit bij de 2de halte op de Mergelweg (Halte St Pietersberg). Vanaf daar is het 5 à 10 minuten wandelen naar de grotten. Wandel mee in de richting van de bus en sla na 50 meter rechtsaf de berg op. Op de Sint Pietersberg naast Chalet Bergrust bevindt zich het ticketoffice en tevens start- en informatiepunt van Grotten Noord en Fort Sint Pieter. Op zondag is lijn 9 een belbus.


Grotten Zonneberg


Adres: Slavante 1, Maastricht

Te voet:
Ongeveer 40-50 minuten wandelen vanaf het Maastricht Visitor Center (VVV, Kleine Staat 1, Maastricht). Het is aan te raden gebruik te maken van een plattegrond of GPS. GPS adres: Slavante 1. Naast Buitengoed Slavante bevindt zich het  startpunt van Grotten Zonneberg. 

Auto:
GPS: Slavante 1. Vanaf de Hoge Kanaaldijk volgt u de borden ‘Slavante/Grotten Zonneberg’, deze leiden u de Sint Pietersberg op, richting Buitengoed Slavante. Hier zijn een beperkt aantal  parkeerplaatsen beschikbaar. Indien deze vol zijn kunt u parkeren op de Lage Kanaaldijk en het laatste stukje omhoog wandelen. Naast Buitengoed Slavante bevindt zich het startpunt van Grotten Zonneberg (zie foto).

Openbaar vervoer:
Helaas zijn de Grotten Zonneberg slecht bereikbaar per openbaar vervoer.
Tip! Het is ook mogelijk om met de boot te reizen naar de Grotten Zonnenberg; een gecombineerd bezoek van een rondvaart met grotbezoek. Kijk op www.stiphout.nl voor meer info.


Kazematten Waldeck Bastion


Adres: Waldeckpark, nabij Tongerse plein, Maastricht

Te voet:
Ongeveer 15-20 minuten wandelen vanaf het VVV-kantoor (Kleine Staat 1, Maastricht). Het is aan te raden gebruik te maken van een plattegrond of GPS. GPS adres: Tongerseplein. Voetgangers vanuit het centrum kunnen ook de ANWB bewegwijzering volgen ‘Bastion Waldeck’. Aan één kant van de grote rotonde van het Tongerseplein ligt het Waldeckpark. Loop om het vestingwerk heen. In dit park is de rode deur de ingang van de Kazematten Waldeck te vinden (zie foto).

Auto:
GPS: Prins Bisschopssingel. Op de Prins Bisschopssingel kunt u (betaald) parkeren. Er zijn geen gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Langs de grote rotonde (Tongerseplein) ligt het Waldeckpark. Loop om het vestingwerk heen. In dit park is de rode deur de ingang van de Kazematten Waldeck te vinden (zie foto).

Openbaar vervoer:
Neem buslijn 9 richting St Pieter en stap uit bij de halte Waldeckpark. Loop terug in de richting van het park. Loop om het vestingwerk heen. In het park is de rode deur de ingang van de Kazematten Waldeck te vinden (zie foto). Op zondag is lijn 9 een belbus.

NIEUWS
Leukste uitje van Nederland
Beste Uitje 2018
Culturele hotspot volgens BankGiroLoterij
Grotten Zonneberg en de Kluis in Weg Zijn Wij - VRT1