NIEUWS


75 jaar KluisRestauratie muurtekening Nachtwacht
In de mergelgangen onder de Sint-Pietersberg is een bijzondere houtskooltekening uit het begin van de 20e eeuw te vinden. Maastricht Underground heeft als organisator van rondleidingen door de grotten van Maastricht samen met Natuurmonumenten vandaag de intentie uitgesproken om deze bijzondere muurtekening van de Nachtwacht de Sint-Pietersberg te restaureren. De houtskooltekening is gemaakt door kunstenaar Jules Sondeijker.
Henriëtte Frederiks (Maastricht Underground): “Hoe bijzonder zou het zijn als wij de Maastrichtse Nachtwacht weer toegankelijk kunnen maken voor bezoekers, 75 jaar nadat de echte meester in dezelfde Sint Pietersberg is ondergebracht. De vele kunstwerken die het grottenstelsel van Maastricht rijk is zijn namelijk ook van onschatbare waarde.”

Het is de bedoeling dat de gerestaureerde Nachtwacht en tal van andere kunstwerken vanaf medio 2017 open worden gesteld voor het publiek. De Rijksbewaarplaats is het hele jaar door te bezoeken. Boek hiervoor de Ondergrondse Cultuur tour in Grotten Noord >>
<< Terug

NIEUWS
ENCI-gebied in Tijd voor Max
75 jaar Kluis
12 april ENCI groeve open voor publiek
27 november herdenking bombardement Blauwdorp